Dienstenpakket

 

“Schilderwerk is het visitekaartje van een woning, en dus ook úw woning. Een woning wordt er vaak op beoordeeld. Goed onderhouden schilderwerk is niet alleen mooi, maar het straalt ook vertrouwen uit. Het vertrouwen dat een woning met zorg en liefde wordt behandeld.”

 

Het gezamenlijke doel dat we met u als opdrachtgever delen, is het beheersen van de onderhoudskosten. Ieder onderhoudsproject wordt bij ons gestart met een uitgebreide inspectie en een gedetailleerde inventarisatie. Deze worden uitgebreid en nauwgezet door ons uitgevoerd en vervolgens in een onderbouwd en overzichtelijk rapport aan u voorgelegd. Met de verzamelde gegevens worden de mogelijke onderhoudsscenario’s bepaald. In overleg met u wordt vervolgens het beste scenario gekozen. Dit scenario wordt verder uitgewerkt tot een gedegen plan van aanpak. Dit kan zijn in de vorm van een eenmalige schildersbeurt, tot en met een doortimmerd plan voor structureel meerjarenonderhoud. Door deze manier van werken komt u nooit voor verrassingen te staan!

 

Een greep uit ons dienstenpakket:

 

 • Buitenschilderwerk
 • Binnenschilderwerk
 • Houtrotsanering m.b.v. de nieuwste materialen/methoden
 • Planmatig onderhoud
 • Alles op het gebied van wandafwerking
 • Het plaatsen van alle soorten isolatieglas
 • Decoratieve technieken
 • Kleuradviezen
 • Verftechnisch advies

 


Buitenschilderwerk:

Buitenschilderwerk mag best gezien worden als een investering om uw woning of bedrijfspand in topconditie te houden. Het weer is in Nederland erg wisselend en stelt het buitenschilderwerk van uw waardevolle bezit dan ook zeer op de proef. We schilderen de buitenkant van uw woning of bedrijfspand derhalve niet alleen ter verfraaiing van het uiterlijk, maar zeker ook om het te beschermen tegen de grillige en onstuimige Nederlandse weersomstandigheden.

 

Kozijnen, deuren en overig houtwerk rondom het huis dat geverfd, gelakt of gebeitst moet worden is bij Ron van Loon Schilderwerken in vakkundige handen. Ook het schilderen van beton, bakstenen muren of buitenpleisterwerk is geen enkel probleem. Voor nagenoeg elke ondergrond hebben wij als onderhoudsspecialist een adequaat plan van aanpak.
Maar al te vaak laat de eigenaar of bewoner van een pand het onderhoud van buitenschilderwerk te lang op zijn beloop, waardoor weer en wind vrij spel krijgen, met alle schadelijke gevolgen van dien. Tijdig onderhoud voorkomt houtrot en daarmee de vervanging van deuren en kozijnen of het uitvoeren van kostbare herstelwerkzaamheden. Wij zetten uw woning of bedrijfspand niet alleen goed in de verf, maar houden desgewenst ook de onderhoudsconditie voor u in de gaten, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft.

 

Binnenschilderwerk:
Binnenschilderwerk zorgt voor de uitstraling van uw huis. Bij binnenschilderwerk moet u denken aan het schilderen van de muren, plafonds, kozijnen, trappen en vloeren. Ook ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, vallen onder binnenschilderwerk. Het van binnen laten schilderen van uw woning of bedrijfspand zorgt voor sfeer en geeft u een goed gevoel. Toch heeft binnenschilderwerk ook nog een andere functie. Het zorgt namelijk voor bescherming tegen vocht, schimmels en slijtage. Daarnaast is de conditie van het binnenschilderwerk mede bepalend voor de kwaliteit van het buitenschilderwerk!

Oplosmiddelarme verven:

Professionele schildersbedrijven zijn sinds 1 januari 2000 verplicht bij binnenschilderwerk alleen nog met oplosmiddelarme verven te werken. In deze producten zitten praktisch geen vluchtige stoffen meer, waardoor je de verf nauwelijks meer ruikt.
Dat is bijzonder prettig voor u, als u de geschilderde ruimtes weer snel in gebruik wilt nemen.
Op langere termijn wint oplosmiddelarme verf het zelfs op punten als kleur- en glansbehoud.
Als u meer wilt weten, dan informeren wij u graag over het gebruik van oplosmiddelarme producten.

 

 

 

Wandafwerking:

Wandbekleding / Behang

Behang; de woonbladen staan er vol mee! Het afwerken van wanden door middel van behang is momenteel weer een erg populaire bewerking die veel wordt toegepast in alle soorten woningen en panden. Papierbehang, posters, glasvlies of vinylbehang; alles is mogelijk, van klassiek tot eigentijds! Informeert u naar de mogelijkheden!

Glasvlies / Glasweefselbehang

Glasvlies- of glasweefselbehang heeft een hoge duurzaamheid, is scheuroverbruggend, goed reinigbaar en heeft een als moeilijk ontvlambaar materiaal een brandvertragende werking. Deze eigenschappen maken deze wandbekleding tot een veelgevraagde methode voor het afwerken van wanden in particulier woningen, bedrijfspanden en bij renovatieprojecten. Het glasvlies is verkrijgbaar in verschillende structuren, of juist glad. Te schilderen in alle mogelijke trendy kleuren!

Vinylbehang

Behang met een vinyl toplaag wordt veel toegepast in kantoren, trappenhuizen, kinderdagverblijven en verzorgingstehuizen. Daar waar de kans groot is dat er ‘vingers op de muur komen’. Het enorme voordeel van vinylbehang is namelijk dat het 100% afwasbaar is! Leverbaar in rustieke en verschillende decoratieve dessins.

Papierbehang
In nieuwbouwwoningen maar vooral ook in de al wat langer bestaande woningen, wordt voor het afwerken van de wanden vaak gekozen voor het welbekende papierbehang. Deze afwerking wordt veelal toegepast in combinatie met glad stucwerk en spuitwerk. Een klassiek behang? Of juist extreem in structuur, figuur en kleur? De mogelijkheden zijn legio. Met name posterbehang leent zich uitstekend voor vele verschillende toepassingen. Laat uw inspiratie en creativiteit de vrije loop: ontwerp zelf een patroon, kies een afbeelding die u aanspreekt of gebruik een zelfgemaakte foto. Leuk voor kinder- en studentenkamers! "The sky is the limit".


Muren en plafond

Het schilderen met muurverf is ook een wandafwerking. Muurverf is er in verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. De technieken waarmee muurverf aangebracht wordt, zijn verschillend. Zo kan het o.a. handmatig als machinaal aangebracht worden tevens zijn er ook decoratieve technieken mogelijk. Wij adviseren u graag verder.

 

 

 

 

Glas plaatsen

Met de huidige energieprijzen wordt een goede isolatie van uw woning steeds belangrijker. Wij kunnen hier aan bijdragen door het leveren en plaatsen van isolerende beglazing. Naast het energievoordeel werkt het inbraakvertragend en voorkomt het condensvorming.

Naast isolerend glas zijn er nog legio andere mogelijkheden. U kunt bij ons ook terecht voor:

 • Dubbel glas ( HR++ beglazing )
 • Enkel glas
 • Figuurglas
 • Geslepen en facet geslepen glas
 • Veiligheidsglas
 • Geluidswerend glas
 • Brandwerend glas
 • Inbraakwerend glas
 • Hardglazen deuren
 • Tafelbladen
 • Ventilatieroosters
 • Plaatsen van houten roedes

Houtrot

Als houtrot op tijd wordt geconstateerd en behandeld, kan in veel gevallen worden volstaan met reparatie of een deelvervanging. Wanneer er te lang wordt gewacht met het benodigd onderhoud van het houtwerk kan een geheel kozijn en/of deur worden aangetast, waardoor vervanging niet voorkomen kan worden en de kosten vele malen hoger zijn dan het repareren van de onderdelen.
Met de laatste technieken en hoogwaardige materialen zorgen wij ervoor dat u niets meer zult zien van de houtrot.

 

 

Producten:

Wij werken uitsluitend met de beste producten en gereedschappen, zodat een perfect resultaat gegarandeerd kan worden. Niet zonder reden kiest ons bedrijf daarom exclusief voor de kwaliteitsverven van bekende verffabrikanten.
De verfsoorten van deze fabrikanten zijn duurzaam en bieden onder alle weersomstandigheden een optimale bescherming.
Wat wij u bieden is ambachtelijk schilderwerk met de modernste materialen; U krijgt bij ons dus het beste van twee werelden!

 

Partners:

U kent hem wel, de zwager-van-de-broer-van-de-buurman die alles kan. Althans, volgens uw buurman. Maar zeg eens eerlijk, je kunt maar op één gebied gespecialiseerd zijn. Daarom maakt Ron van Loon Schilderwerken, zelf een gespecialiseerd en gepassioneerd schildersbedrijf - indien nodig -, gebruik van vaklieden uit ons eigen netwerk. Gewaardeerde freelancers zoals stukadoors, glaszetters, tegelzetters, elektriciens. timmerlieden, etc. Zo kunnen we elke project aan!

Ron van Loon Schilderwerken        -        Offerte aanvragen       -        Tel: 06 20 69 80 88         -        info@ronvanloonschilderwerken.nl

                                                         © 2024 ronvanloonschilderwerken.nl alle rechten voorbehouden                                                            Webdesign: Ron van Loon Software Schilderwerk